0

У правляващи и академични преподаватели от УНСС уважиха пролетния бал на Студентската асоциация за изследване на международните отношения /САИМО/, която тази година навършва 20 години.

Управляващи и академични преподаватели от УНСС уважиха пролетния бал на Студентската асоциация за изследване на международните отношения /САИМО/, която тази година навършва 20 години.

Да поздравят бъдещите международници, които все още следват в катедрата „Международни отношения“ в УНСС  дойде зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов и още един представител на ведомството. Поздравление поднесе и бившият министър на външните работи Кристиан Вигенин. Събитието уважиха и представители на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи. Присъстваха и много академични преподаватели по международни отношения.

Заместник ректорът на УНСС доц. д-р Стела Ралева поднесе поздрави от името на ректора проф. Стати Статев и увери, че състоянието на висшето учебно заведение е стабилно.

Всички пожелаха успехи и успешна кариера на младите международници.

В Студенската асоциация за изследване на международните отношения се коват бъдещите дипломати на България и специалисти в тази област. Членовете на САИМО редовно са канени в Народното събрание, където при последното си посещение в края на февруари т.г. се срещнаха с председателя на парламента Цвета Караянчева, която ги въведе в работата на институцията, а депутати отговориха изчерпателно на въпросите към тях и бяха впечатлени от задълбочените знания на младежите. Ползотворна бе и срещата на младите международници със заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев в края на м.г., която беше организирана от Дипломатическия институт. Посланици на различни държави у нас също често се срещат с младежите, които се подготвят за бъдеща дипломатическа кариера.