Университетът за национално и световно стопанство остана без свободни места за държавна поръчка и ще приема кандидат-студенти само за платено обучение, съобщиха от ВУЗ-а.

Всички 3140 места по плановия прием в УНСС бяха запълнени още на първо класиране. Тогава 91% от новоприетите студенти се записаха, а резервите, които очакваха трето класиране, бяха повече от 500. Така след трите етапа от план-прима УНСС запълни всички свободни бройки за държавна поръчка и обяви само платен прием.

Желаещите платено обучение ще могат да избират между няколко професионални направления: „Икономика”, „Администрация и управление“, „Политически науки“, „Социология антропология и науки за културата“, „Обществени комуникации и информационни науки“ и „Право”.

Срокът за подаване на документи е до 31-и юли (сряда). Класирането е на 2-и август, а записването - от 5-и до 7-и август.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Полфрийман яхна кампания срещу дискриминацията

Убиецът на студента Андрей Монов – Джок Полфрийман, който бе пуснат преди месец предсрочно на свобода от състав на Софийския апелативен съд, оглавяван от скандалния шеф на грантаджийския Съюз на съдиите в България Калин Калпакчиев, яхна социална кампания.

Останал без дом музей отваря отново врати за Димитровден

В навечерието на Димитровден, на 25 октомври ще отвори отново врати останалият бездом преди близо 3 десетилетия музей „Литературна Стара Загора“. Близо 700 000 лв е инвестирала община Стара Загора в преустройството на новите помещения, намиращи се в сутеренния етаж на останали недовършен след 10 ноември 1989 година Партиен дом, където обществеността ще може да види безценно наследство, включително 1224 тома от библиотеката на Веселин Ханчев.

Енергото поиска 19 000 лева на абонат, за да му пуснат ток в къщата му

Абонат на електроразпределително дружество е поискал да му бъде осигурено електричество в новата му къща. Оттам обаче му поискали сумата от 19 000 лева за услугата. Историята е на инж. Никола Николов. За това съобщи Нова телевизия.