УНСС започна приемът на магистри

УНСС започна приемът на магистри

От днес до 3 септември (включително) е срокът за подаване на документи за прием на магистри в Университета за национално и световно стопанство, съобщават от там. Кандидатстването за всички специалности е с конкурс по документи и/или с приемен изпит в електронен формат (тест или есе).

През новата учебна година УНСС ще обучава магистри по близо 90 специалности от пет професионални направления в редовна и дистанционна форма и с продължителност два, три и четири семестъра.

Новите магистратури са девет: „Макроикономически политики и пазари“, „Приложна икономика и финанси“, „Управленско консултиране“, „Консултиране и проектиране в малките и средните предприятия“, „Анализ на данни със специализиран софтуер“, „Големи данни и изкуствен интелект“, „Международен бизнес и управление“ с преподаване на английски език (дуална магистърска специалност на УНСС и Шанхайския университет ‚Джао Тонг“ с продължителност четири семестъра, като през първите два обучението е в УНСС, а през третия и четвъртия - в „Джао Тонг”), „Управление на маркетинга“ и „Управление на индустрията на гостоприемството“, които също са с преподаване на английски език.

Единствената по рода си в света специалност „Икономика на отбраната и сигурността със специализация „Ядрена сигурност“ с преподаване на английски език, която има интердисциплинарен характер и подготвя висококвалифициран състав за този сектор, през есента ще приеме своя шести випуск чуждестранни и български студенти. И през тази година УНСС ще обучава студенти в дуалната магистърска специалност „Международен бизнес“ с преподаване на английски език на УНСС и Университета по международни науки в Рим, както и в другите специалности с преподаване на английски език: „Счетоводство, финансов контрол и финанси“, „Вътрешен одит“, „Финанси и счетоводство“, „Управление на веригата на доставките“, „Управление на маркетинга“ и „Дигитален маркетинг“.

Университетът предлага и магистратурите „Бизнес администрация“ със специализация „Висш мениджмънт“ „Финансов мениджмънт“, „Икономика на човешките ресурси със специализация „Управление на човешките ресурси“, „Маркетинг“, „Рекламен мениджмънт“, „Международни икономически отношения със специализация „Управление на международни проекти“, „Управление на киберсигурността“, „Предприемачество“ със специализация „Бизнес предприемачество“, „Международно банкиране и финансови пазари“, „Публичен финансов мениджмънт“, „Политика и бизнес“, „Развитие на интелигентни градове“ и др.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.