УНСС с 1 500 публикации в портала за наука

УНСС с 1 500 публикации в портала за наука

През изминалия месец в Българския портал за отворена наука УНСС публикува над 1 500 публикации от научните издания на университета, съобщават от вуза. Статиите са с отворен достъп и всеки може да се запознае с тях.

„Възприемането на принципите на отворената наука и културата на споделяне на научна информация е едно от приоритетните направления в Стратегията за развитие на научноизследователската дейност в УНСС”, заяви доц. д-р Михаил Мусов – зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество. Той посочи, че  на институционално ниво работим усилено в тази насока и резултатите вече са налице. „Ще продължим и занапред автоматичното публикуване на научните издания на УНСС в портала за отворена наука“, допълни зам.-ректорът в УНСС.

Възможно е всеки преподавател да допринесе за утвърждаването на културата на споделяне на научна информация, като сам публикува резултатите от своята научна дейност в портала. „Това може да стане при спазване на Закона за авторското право и сродните му права и при условие, че авторите не са отстъпили изключителното право за използване на произведението от друго лице“, добави доц. Мусов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.