УНСС минава онлайн до нова заповед на МЗ

УНСС минава онлайн до нова заповед на МЗ

Със заповед на ректора от 21 октомври 2021 до излизане на нова заповед на министъра на здравеопазването в УНСС се преустановяват присъствените учебни занятия за всички форми и степени на обучение. Същото важи и за ЦДО – София, и РЦДО – Хасково.

Учебните занятия за всички форми и степени на обучение ще продължат онлайн чрез MS Teams, включително занятията по „Физическо възпитание и спорт“.

Преустановава се и присъственото провеждане на всички конгресно-конферентни и масови мероприятия. Присъствено провеждане може да се извърши по изключение само с разрешение на ректора и при спазване на всички противоепидемични мерки от заповедта на министъра на здравеопазването (всички да бъдат ваксинирали, преболедували или да имат отрицателен тест).

Административното обслужване в УНСС се извършва по възможност онлайн, но при необходимост от присъствено обслужване, то се извършва при контрол на броя на посетители в УНСС, като не допускат
повече от 1 човек на 8 кв м.

Заседанията на академичния, факултетните и катедрените съвети да се организират и провеждат от разстояние, като се осигурява пряко и виртуално участие по електронен път при спазване на изискванията за кворум и лично гласуване. Изключения се допускат само с разрешение на ректора.

Процедурите по заемане на академични длъжности, придобиване на научна степен „доктор на науките“ и придобиване на ОНС „доктор“, приемане за обучение в ОНС „доктор“, държавните изпити и защитите на дипломни работи се провеждат от разстояние, неприсъствено.

Ограничава се достъпа до сградата, като влизането ще се осъществява само през главния вход и входа до филиала на Банката

При констатирани прояви на грипоподобни симптоми, установени след влизането на лицето в УНСС, то се изолира в обособена за целта зала до предприемането на съответните мерки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.