Университетът в Шумен пусна онлайн платформа за кандидатстване
4

Университетът в Шумен пусна онлайн платформа за кандидатстване

Платформа за онлайн подаване на документи за кандидат-студентската кампания пусна Шуменският университет "Епископ Константин Преславски". Платформата ще ограничи преките контакти и ще намали риска от разпространение на коронавируса за кандидат-студентите и служителите от учебното заведение, а освен това ще спести на бъдещите студенти време и средства за идване на място за подаване на документите, коментираха от ВУЗ-а.

Интерфейсът на онлайн платформата е опростен до минимум и е аналогичен на попълване на обикновен формуляр. Улеснението е насочено засега към кандидати, които са издържали зрелостни изпити и са се дипломирали през минали години - от 2008 до 2019. Сканираните документи се прилагат с просто "плъзване" от папката на кандидата в компютъра до платформата. Изискват се сканирана диплома, ако има сертификат от олимпиади или състезания и копие от документа за платена такса. След като приеме общите условия, кандидатът вече може да е спокоен, че е подал документите без да пътува до университета.

Според заместник-ректора на ШУ доц. Чавдар Сотиров, който е и директор на Центъра за кандидат-студентска дейност, с предложената онлайн платформа за подаване на документи кандидатите ще бъдат удовлетворени. Одобреният прием за учебната 2020-2021 година е за 1325 бакалаври и магистри.

"Кандидатстудентската кампания е проблем в целия ЕС. Ние сме пряко зависими от държавните зрелостни изпити и ще се адаптираме за да осъществим пълноценен прием." - коментира пред "Монитор" доц. Чавдар Сотиров.

Няма да има затруднения за приключването на учебната 2019/2020 година, тъй като за студентите от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" учебният процес продължава въпреки епидемията от коронавирус с обучение в електронна среда.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.