Престижни университети, училища и езикови центрове от цял свят ще бъдат на един клик разстояние от българските ученици и кандидат-студенти. Това ще се случи по време на първото виртуално изложение за образование у нас „Уча в чужбина”. Събитието ще се проведе онлайн на 28-ми и 29-ти март между 11.00 и 17.00 часа.

На виртуални щандове, подобно на физическите изложения, всеки може да се запознае с информацията за университета или училището, от които се интересува. „На щандовете ще имаме представители на университети, средни училища, езикови центрове и собствени, на които наши консултанти също ще отговарят на въпроси”, обясниха организаторите от консултантска къща „Дарби”. Във виртуалните щандове ще има и опцията за чат с представители на образователните институции, към които участниците в изложението проявяват интерес. Кандидатите ще могат да си пишат онлайн с представителите на вузовете или средните училища, да си уговорят допълнителен разговор с тях. На щандовете има и различни снимки, клипове, каталози, брошури. Тази информацията може да се тегли. Броят на учебните заведения, които ще се включат в първото виртуално изложение, все още се допълва, уточниха организаторите. Към момента има представители на Нидерландия, Великобритания, Германия, Австрия, Американския университет в България, Дарби Колидж. Учениците могат да получат информация за начина на кандидатстване с оглед на пандемията от коронавирус, удължени ли са вече сроковете да подаване на документи за настоящата кампания, какви са таксите.

По време на изложението ще се проведат и по 3-4 семинара на ден. По време на тях консултанти от „Дарби” ще предоставят информация на ученици. Към всеки един от семинарите също ще има активен чат, чрез който всеки ще може да задава допълнителни въпроси, на които лекторът може да отговори.

Всеки, който иска да се включи в изложението, трябва да се регистрира на https://vefbulgaria.com/ и на посочения от него имейл ще получи парола за достъп, с която да влезе в деня на събитието чрез https://vefbulgaria.com/home . Потребителите могат да влизат по няколко пъти на ден, да се посетят  само един от двата дни, да се включат в част от семинарите.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сдружение „Център за психологически изследвания“ става представителна организация

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Това съобщиха от Министерски съвет.

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.