Тракийският университет и гимназия се договориха за сътрудничество

Тракийският университет и гимназия се договориха за сътрудничество

Тракийският университет и професионална гимназия „Пейо Яворов“ в град Гоце Делчев подписаха споразумение за сътрудничество между двете учебни заведения, съобщи ректорът на старозагорската Алма Матер доц. д-р Добри Ярков.

Споразумението е в отговор на промените в закона за висше образование, които предвиждат съвместна дейност между висши и средни учебни заведения със сходни специалности и е първият за страната, утвърден от МОН.

За тази цел университетски преподаватели ще преподават в професионалната гимназия по специализирани предмети, а ТрУ ще осигурява повишаване квалификацията на педагогическите специалисти в училището и ще съдейства при изграждането на съвременна материално-техническа база по професионални направления.

Двете учебни заведения ще извършват обмен на иновативни практики, прилагайки комплексния подход при обучението на студенти и ученици, включително съвместно разработване и преподаване по учебни материали за професионалните дисциплини, предмет на това споразумение по електронната платформа “MOODLE”.

ПГ по МСС „Пейо Яворов“  обучава ученици в специалностите  „Митническо и данъчно обслужване“; „Ветеринарен техник“; „Агроекология,горско стопанство,производство на кулинарни изделия и напитки“; техник „Електрически превозни средства“ и „монтьор на селскостопанска техника.“

Междувременно навръх Цветница  381 кандидат-студенти се явиха на онлайн предварителен изпит по биология и 20 на теста по биология, коментира ректорът на ТрУ доц. д-р Ярков..

На лотариен принцип кандидат-студенти избираха един от предоставените затворени пликове, както за изпита, така и за теста по биология.

Провелите се днес изпити в Тракийски университет-Стара Загора са най-мащабните неприсъствени предварителни кандидатстудентски изпити в страната.Следващите онлайн изпити предстои да се проведат на 25-ти април.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.