Уникално вкусна торта „Трибагреник“ за 3 март

Уникално вкусна торта „Трибагреник“ за 3 март

Честит Национален празник, българи! Бъдете живи и здрави, гордейте се със славното минало на нашата страна и почитайте националните ни герои, дали живота си за свободата на България!

По случай 3 март ви представяме торта, която да изобразява българския трибагреник. Крайният резултат е доста ефектен и разбира се, вкусен. Що се отнася до приготвянето на тортата, няма никакви особени съставки и дори е икономична.


Необходими продукти:

За блатовете:
6 яйца
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. хладка вода
2 пакетчета ванилия
1 капсулка червена сладкарска боя
1 капсулка зелена сладкарска боя

За намазване между блатовете:
150 гр. конфитюр (по избор)
3 с. л. вода

За шоколадовия маслен крем:
250 гр. краве масло
200 гр. шоколадов кувертюр

Начин на приготвяне:

Започваме с подготовката на блатовете.
1. В дълбока купа смесваме яйцата със захарта.

2. С помощта на миксер ги разбиваме, докато сместа започне да побелява.

3. Към яйчната смес прибавяме олиото, водата и ванилията.

4. Пресяваме брашното заедно със содата и го прибавяме към яйчната смес.

5. Разбъркваме, докато получим хомогенна смес.

6. Разделяме получената смес на три равни части, съответно в три различни купи.

7. В една от купите добавяме червената, а в друга - зелената сладкарска боя.

8. Разбъркваме съдържанието на двете купи, докато и двете смеси придобият желания от нас цвят. 

9. В съд (тиган, тенджера) с диаметър 21 cm., предварително покрит с хартия за печене,  изсипваме съдържанието на червената смес. Печем блата на 150°C за около 25-30 минути. Същата процедура повтаряме и с останалите два блата - зеления и белия.

10. Оставяме готовите три блата да се охладят напълно. 

11. С помощта на нож изрязваме "несъвършенствата" отстрани и отгоре от получените три блата. 

За да направим сместа за намазване между блатовете, смесваме 150 гр. конфитюр с 3 с. л. вода и разбъркваме с телена бъркалка, докато получим по-рядка консистенция. 

Сглобяване на тортата:

1. В тортен поднос поставяме първо червения блат. Намазваме го с 1/2 от конфитюрената смес.

2. Върху червения блат поставяме зеления. Намазваме го с останалата 1/2 част от конфитюрената смес.

3. Накрая, върху зеленият блат, поставяме белия. 

4. Оставяме тортата в хладилник за около 1 час, за да се охлади.

Накрая приготвяме шоколадовия маслен крем.

1. В подходяща тенджера начупваме шоколадовия кувертюр на парченца. 

2. Разтопяваме шоколадовия кувертюр на водна баня. 

3. В дълбока кума разбиваме маслото, докато стане кремообразно. 

4. Към разбитото масло добавяме разтопения шоколадов кувертюр.

5. Разбиваме, докато се получи хомогенен шоколадов маслен крем.

6. Изваждаме тортата от хладилника и я намазваме равномерно отстрани и отгоре с шоколадовия маслен крем.

Е, това е цялата процедура по приготвянето на торта "Трибагреник". Надяваме се, че сами ще се убедихте, че тортата е изключително лесна за приготвяне, след което най-накрая ще дойде време и за най-хубавата част - похапването. Така че режете, сервирайте и нападайте. ..


Източник: mycookingdelicacies.blogspot.com

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

НАЙ-ГЛЕДАНИ