УНИЦЕФ и Лидл със съвместна програма за подкрепа на ранното детско развитие

УНИЦЕФ и Лидл със съвместна програма за подкрепа на ранното детско развитие

УНИЦЕФ и Лидл обединяват усилията си в подкрепа на родителите в грижата за техните деца. За целта е създадена програма, която ще развива уменията, знанията и ресурсите на родителите, за да се стимулира оптималният растеж и правилното развитие на най-малките.

„Стартираме това партньорство, защото вярваме, че всяко дете се нуждае от качествена грижа, любов, пълноценно хранене, емоционално и интелектуално стимулиране от първия миг. Множеството проекти и инициативи, които сме реализирали до момента, имаха за цел да подпомогнат родителите в посока здравословно и балансирано хранене, спорт и активен начин на живот, учене и развиване на талантите на техните деца на възраст между 6 и 14 години.“, коментира главният изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска. Думите й бяха подкрепени и от представителя на УНИЦЕФ България д-р Джейн Муита. По нейни думи първите 3 години в живота на едно дете са критични за здравословния му растеж и развитие. „Партньорството между Lidl и УНИЦЕФ ще се съсредоточи върху най-важните хора в живота на децата - техните родители, които ще получат насоки за това как да посрещнат нуждите на малките“, допълни д-р Муита.

Освен родителите,

медицинските сестри в цялата страна също ще получат специално обучение.

То ще включва консултации с бъдещи и настоящи родители на деца до 3 години във всеки областен град в страната.

Една част от средствата ще се инвестира в програмата „Работилници за родители“. Друга част от финансите пък ще бъдат събрани чрез продажби на детската серия на Lidl с марка Lupilu, която бе представена в началото на 2018 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.