Съществуват безброй интелигентни часовници, които позволяват на потребителите да следят сърдечния си ритъм. IBeat Heart Watch също следи сърдечния ритъм, но може и да извика помощ, ако засече, че нещо не е наред.

Оборудван с оптични сензори, които следят сърдечната дейност, кръвообращението и нивата на кислород в кръвта, разположени на четири различни места на китката.

 

Водоустойчивия iBeat използва алгоритми, базирани на изкуствен интелект, които непрекъснато анализират данните, събирани от потребителя. Акумулаторната му батерия предоставя три дни употреба.

В случай, че сензорите засекат внезапно забавяне или спиране на сърцето или кръвообръщението, часовника ще попита потребителя, посредством своя сензорен дисплей, дали всичко е наред. Ако потребителя потвърди, че се нуждае от помощ или просто не реагира, оборудваният с GPS iBeat ще се свърже с координационен център, на разположение 24-часа, който ще изпрати екип на спешна помощ до координатите на потребителя и ще уведоми семейството, приятелите и други, в предоставения списък с контакти.

 

Потребителя може да повика спешна помощ, по всяко време, като натисне бутона Emergency Help.

 

За разлика от сходни умни часовници, като Cronovo и базирания на Apple Watch KardiaBand, iBeat не трябва да се свързва със смартфон, нито се нуждае от Wi-Fi връзка. Вместо това, iBeat използва съществуващите клетъчни мрежи за изпращане и получаване на данни. Това означава, че е необходима минимална месечна такса за обслужване от $ 17 (за САЩ), като потребителите спестяват $ 41, ако предплатят за годишен абонамент.

IBeat Heart Watch е на цена от $ 249. И разбира се, също така показва времето и позволява на потребителя да програмира аларми и напомняния.

 

По темата: IBeat Heart Watch K iBeat
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

O-Wind Turbine спечели James Dyson Award

Ветрогенератор за балкона

O-Wind Turbine спечели James Dyson Award

Побеждавайки, впечатляващия списък с други изобретения, O-Wind Turbine спечели първа награда от £ 30,000 на годишните награди Джеймс Дайсън (James Dyson Award). Това изкривено сферично устройство с отвори е предназначено да се поставя на балконите на небостъргачите и да генерира електричество от хаотичните ветрове в големите градове.

Системата излъчва топлината в космоса и не се нуждае от захранване

Устройство за покрива добива енергия от слънцето и охлажда сградата

Системата излъчва топлината в космоса и не се нуждае от захранване

Преди няколко години бе представена със система за охлаждане, разработена от екип, ръководен от професор Шанхуй Фен от Станфордския университет (Stanford University), която улавя топлинната енергия от дадена сграда и я излъчва в космоса посредством процес, наречен излъчващо охлаждане (radiative cooling), който не се нуждае от никакъв външен източник на енергия.

Shadow VR разполага с необходимото за добро виртуално преживяване

Виртуална реалност в едно устройство

Shadow VR разполага с необходимото за добро виртуално преживяване

Виртуалната реалност се развива и става все по-достъпна, като HTC помага за това, предоставяйки своята платформата с отворен код Vive Wave на трети компании. Друг китайски производител, Shadow Creator също търси своето място на пазара, представяйки самостоятелното устройство Shadow VR.