Снимки

Съществуват безброй интелигентни часовници, които позволяват на потребителите да следят сърдечния си ритъм. IBeat Heart Watch също следи сърдечния ритъм, но може и да извика помощ, ако засече, че нещо не е наред.

Оборудван с оптични сензори, които следят сърдечната дейност, кръвообращението и нивата на кислород в кръвта, разположени на четири различни места на китката.

 

Водоустойчивия iBeat използва алгоритми, базирани на изкуствен интелект, които непрекъснато анализират данните, събирани от потребителя. Акумулаторната му батерия предоставя три дни употреба.

В случай, че сензорите засекат внезапно забавяне или спиране на сърцето или кръвообръщението, часовника ще попита потребителя, посредством своя сензорен дисплей, дали всичко е наред. Ако потребителя потвърди, че се нуждае от помощ или просто не реагира, оборудваният с GPS iBeat ще се свърже с координационен център, на разположение 24-часа, който ще изпрати екип на спешна помощ до координатите на потребителя и ще уведоми семейството, приятелите и други, в предоставения списък с контакти.

 

Потребителя може да повика спешна помощ, по всяко време, като натисне бутона Emergency Help.

 

За разлика от сходни умни часовници, като Cronovo и базирания на Apple Watch KardiaBand, iBeat не трябва да се свързва със смартфон, нито се нуждае от Wi-Fi връзка. Вместо това, iBeat използва съществуващите клетъчни мрежи за изпращане и получаване на данни. Това означава, че е необходима минимална месечна такса за обслужване от $ 17 (за САЩ), като потребителите спестяват $ 41, ако предплатят за годишен абонамент.

IBeat Heart Watch е на цена от $ 249. И разбира се, също така показва времето и позволява на потребителя да програмира аларми и напомняния.

 

По темата: IBeat Heart Watch K iBeat
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израел с интелигентен танк

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израелските отбранителни сили (Israeli Defence Force) въведоха изкуствен интелект (AI) в бронираните бойни машини с най-новия вариант на своя основния боен танк.

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.