Университетската болница „Канев“ в Русе търси доброволци, които при необходимост да се включат при възникване на кризисна ситуация, свързана с разпространението на КОВИД-19.

Доброволците трябва да са лекари, специалисти по здравни грижи или санитари. Те ще станат част от спешните медицински екипи, ако възникне кризисна ситуация в Изолационния сектор на болницата. Тези, които желаят да помогнат, трябва да се обадят на телефони: 082 887 359 и 0878 385 069.

Ръководството на лечебното заведение благодари на компаниите, които до този момент са дарили в апаратура и консумативи близо 300 000 лева. Куриерската фирма „ЕКОНТ“ е закупила медицинска апаратура за 250 000 лева, а „Нетуоркс България“ – за 20 000 лева. Българската банка за развитие е закупила консумативи и апаратура за 22 000 лева.

До момента няма доказан случай на болен с КОВИД-19 в Русенска област.Поставените под домашна карантина са около 200. Инфекциозното отделение разполага със 17 легла с възможност за поставяне на още 17. Разкрити са 30 допълнителни легла и в бившето детско отделение, но има възможност да се разкрият още.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сдружение „Център за психологически изследвания“ става представителна организация

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Това съобщиха от Министерски съвет.

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.