Улесняват изграждането на индустриални паркове

Улесняват изграждането на индустриални паркове

Депутатите приеха на второ четене изцяло нов Закон за индустриалните паркове. Законът урежда статута на индустриалните паркове, условията и реда за тяхното създаване, изграждане, функциониране и развитие.

Основната цел е да се улесни изграждането и развитието на индустриална база, която да отговаря на съвременните потребности на инвеститорите, както и развитие на производства и услуги с висока добавена стойност и подобрени условия на труд и подобряване на икономическата ефективност на предприятията, чрез внедряване на научноизследователска и развойна дейност. В текстовете делят индустриалните паркове по два критерия - собственост и дейности, за които паркът е предназначен. По първия критерий паркът е държавен, общински, съвместен. Съвместният може да е между държавата или една или повече общини, или частен. По втория критерий паркът може да бъде три вида, в зависимост от производствените дейности. Индустриалните паркове влизат в регистър и ще се делят според дейностите, за които са предназначени, на три различни типа - А, B и С. Тип А се води общ и няма да има специализация на производствените дейности, в тип B ще се извършват само един вид производствени дейности, както и свързани с тях или сходни. Тип С е само за високотехнологични и свързаните с тях дейности.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.