Укрепват склон и отводняват път в Пещера
3

Укрепват склон и отводняват път в Пещера

Община Пещера спечели проект за укрепване и отводняване на склонов откос и пътно платно, прилежащ на ул. “Пирин”. Обектът ще бъде финансиран от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет на Република България.

Ремонтните и възстановителни дейности, включени в проекта, са на стойност 768 749,83 лв. Общата дължина на разглеждания участък е 70.00 м. След полученото одобрение за финансиране кметът на Община Пещера, инж. Румяна Григорова- директор на Дирекция ТСУ ОС и специалисти се запознаха на място с предстоящите строително- монтажни работи и разговаряха за спецификата на ремонта с жители на квартала.

Улица „Пирин” се намира в силно застроен район, който е разположен на северен планински склон. Пътното тяло в разглеждания участък е изградено в смесен напречен профил. Височината на пътния насип отляво достига до 4.00 м. Височината на откоса на изкопа отдясно е по-голяма от 3.00 м. Наклонът на откоса е сравнително голям, което е причина за големи повърхностни свличания и срутвания на земни маси върху пътното платно. Улица „Пирин” е част от второстепенната улична мрежа на град Пещера, община Пещера, и е V клас – събирателна улица.

Целта на проекта е да се даде техническо решение за укрепване и отводняване на склонов откос и пътно платно, прилежащ на ул. “Пирин”. Проектното решение предвижда уширяване на пътното платно за достигане на проектния габарит съгласно ПРЗ и ПУР на град Пещера, изграждане на укрепителни стени за укрепване на откоса отдясно и отляво след уширяването на пътното платно и пътния насип като продължение на съществуващите крила на пътния водосток.

Предстои да бъде извършен ремонт и възстановяване на пътното платно и изграждане на нови пътни елементи за достигане на проектния габарит, възстановяване на пътната настилка, както и монтиране на нови и възстановяване на пътни принадлежности.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.