0

Б ританският принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха на 5-дневно официално посещение в Пакистан, предадоха световните агенции.

Британският принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха на 5-дневно официално посещение в Пакистан, предадоха световните агенции.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще бъдат охранявани от над 1000 полицаи, а програмата включва десетки ангажименти в няколко града. Но поредното кралско турне, дни след края на това на Хари и Меган, също има и своя сантиментален смисъл.

Преди дни принц Хари се снима в минна зона, където преди години е била и майка му Даяна. Меган пък даде сериозна заявка да бъде новата Лейди Ди. А сега и Уилям и Кейт тръгват по стъпките на майката на двамата братя.

Пакистан също е страна, която Даяна е посещавала многократно. През 1996 г. тя отива в местна болница за лечение на болни от рак и снимката й с един от малките пациенти обикаля света.

Даяна развива сериозна благотворителна дейност именно в Пакистан, а сега е ред по-големия й син и неговата съпруга да продължат делото й, пишат британските таблоиди.

Но посещенията й в Пакистан са не само по работа и дълг, а и по любов. Сърдечният хирург Хаснат Кан, който е пакистанец, е един от мъжете в живота й след развода с принц Чарлз. Двамата дори са имали планове за сватба и за съвместно съжителство в неговата родина.

Министърът на външните работи на Пакистан Шах Махмуд Куреши и съпругата му посрещнаха кралската двойка на летището на авиобазата Нур Хан в Равалпинди. Уилям и Кейт бяха приветствани и от премиера на Пакистан Имран Кан, който е бил близък приятел с майката на Уилям Даяна. Той я посреща в Пакистан през 1997 г., няколко месеца преди смъртта й.

По време на визитата си херцозите на Кембридж ще посетят градовете Лахор и Исламабад, както и северните територии. Кралската двойка ще посети важни исторически и културни обекти.

Визитата на Уилям и Кейт е първото официално посещение на кралското семейство в Пакистан от 2006 година насам.