0

У ЕФА реши да разследва австрийския нападател Марко Арнаутович след жестовете и виковете, които той отправи към играчи на Северна Македония след попадението си в двубоя на Австрия срещу западната ни съседка.

УЕФА реши да разследва австрийския нападател Марко Арнаутович след жестовете и виковете, които той отправи към играчи на Северна Македония след попадението си в двубоя на Австрия срещу западната ни съседка.

От европейската централа обявиха, че в изпълнение на член 31, параграф 4 от регламента е назначен инспектор по етика и дисциплина, който да разследва поведението на Арнаутович.

Той увери в понеделник, че не е расист и се извини. "Вчера имаше някои разгорещени емоции, за които бих искал да се извиня, особено на моите приятели от Северна Македония и Албания. Искам да поясня едно нещо: Не съм расист! Имам приятели в почти всяка държава и аз защитавам многообразието. Всички, които ме познават, го знаят ", написа Арнаутович.

Арнаутович, който влезе като резерва в двубоя, отбеляза своя гол в края на мача и веднага се обърна към няколко играчи на Северна Македония, което дори принуди капитана на Австрия Давид Алаба да изтича към него, за да му запуши устата.