Удължиха срока за компенсации за запазване на заетостта до 30 юни

Удължиха срока за компенсации за запазване на заетостта до 30 юни

Работодателите могат да кандидатстват за компенсации за запазване на заетостта до 30 юни До 30 юни 2020 г. се удължава Периодът, за който Работодателите могат да кандидатстват за изплащане на компенсации с цел запазване на заетостта на работниците и служителите след отмяна на извънредното положение в страната и обявяване на извънредната епидемична обстановка е удължен до 30-ти юни. Това реши правителството днес.

Това е възможно с приетите промени в Постановление № 55 от 2020 г., което регламентира реда и условията за изпълнението на мярката. Компенсациите ще се изплащат за целия период или за част от периода от 13 март до 30 юни, но за не повече от три месеца. Работодателите получили компенсации по постановлението следва да изплащат на работниците и служителите трудово възнаграждение в размер не по-малък от размера на осигурителния доход за месец януари 2020 г. Финансовите средства, необходими за изплащане на компенсациите са от фонд „Безработица“ на държавното обществено осигуряване.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.