Удължават сроковете за кандидатстване по подпрограма „Медиа“

Удължават сроковете за кандидатстване по подпрограма „Медиа“

Два от конкурсите на подпрограма „Медиа“ ще удължат сроковете си за кандидатстване. До тази мярка се стигна предвид пандемията от CONVID-19.

С известно забавяне документите си за получаване на финансова инжекция могат да подадат участниците, кандидатстващи за Промоция на аудиовизуални творби онлайн и Подкрепа за филмови фестивали. Техните крайни срокове стават съответно 5 май, 18 ч. българско време и 21 май, 18 ч.

Промоцията на аудиовизуални творби онлайн включва парична подкрепа за реклама на съществуваща платформа за видео по заявка, разработването на готови пакети за излъчване онлайн и за иновативни проекти за разпространението на европейски аудиовизуални произведения. Общият прогнозен бюджет на конкурса е 10,1 милиона евро.

Подкрепата за филмовите фестивали се дели в две действия – за един форум и верига от форуми. В първия случай подпрограмата отпуска безвъзмездни средства под формата на еднократна сума между 19 000 и 75 000 евро. Стойността завиди от броя на селектираните европейски филми в програмата на фестивала. Когато става дума за верига от форуми, подпрограмата може да отпусне до 60% от общите допустими разходи за проекта.

Подпрограма „Медиа“ е част от програмата „Творческа Европа“, чиято цел е да подкрепя културния, творческия и аудиовизуалния сектор. От 2014 г. до 2020 г. са отпуснати 1,46 милиарда евро в подкрепа на европейски проекти, с цел достигане до нови публики, насърчаване на обмена на умения и знания и укрепването на капациетета на културните и творческите организации.

С подкрепа от „Медиа“ е и Международният филмов фестивал София Филм Фест. За провеждането си миналата година форумът е получил 63 хиляди евро. София Мийтинг, част от форума, също е реализиран с помощ от подпрограмата. От конкурса за достъп до пазари форумът е бил подкрепен миналата година с 75 000 евро.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.