Удължават срока за поземлена реституция

Удължават срока за поземлена реституция

Удължава се с пет години срокът за установяване на границите на земеделските имоти, за които е издадено решение на общинската служба по земеделие за признаване на правото на възстановяване на собствеността в съществуващи или възстановими стари реални граници. Това предвиждат промени в Закона за подпомагане на земеделските стопани, които депутатите гласуваха на първо четене.

Създава се и възможност за изпълнение на съдебни решения за признато право на собственост, както и за обезщетяване на хора, чиято собственост не може да бъде възстановена. Срокът изтичаше на 22 декември 2020  г.

С промените се удължава и срокът за прилагане на държавната помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола до края на 2023 г.

Предвижда се още интегриране на данните от различни информационни системи,  като ИСАК ще бъде допълнена със системата за електронни услуги. Очаква се това да подобри ефективността на разработване и прилагане на инструментите за финансово стимулиране в земеделието. Предвижда се и създаване на Системата за идентификация на земеделските парцели и обновяване на данните в нея.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.