Учредяват годишна награда за млади варненски учени

Учредяват годишна награда за млади варненски учени

За първи път в своята история Съюзът на учените във Варна учредява годишна награда за млади учени, които работят в научни звена на територията на областта. Конкурсът „Млад учен“ ще се провежда всяка година.

През 2019 надпреварата между младите учени ще бъде в две направления -  „Медицина и спорт” и „Социални, стопански и правни науки”. Съюзът на учените във Варна ще присъди на спечелилите надпреварата грамота и парична награда от 1000 лв. 

Отличията ще бъдат тържествено връчени на Общото годишно събрание на организацията на 30 май т. г. Регламентът, условията за участие в конкурсната надпревара и критериите за класиране на кандидатите в отделните научни направления, са публикувани на интернет страницата http://www.su-varna.org/.

Срокът за подаване на документи е 15 април и трябва да бъдат изпратени в електронен формат на e-mail: suv.nagradi@gmail.com. Кандидатите следва да посочат и научното направление, за което кандидатстват. Спечелилите ще бъдат уведомени за класирането най-късно до 17 май.

Предизвикателството на Съюза е към младите научни и научно-преподавателски кадри, които извършват научноизследователска и научно-образователна дейност във висше училище или научна организация, но не повече от 10 години след придобиване на първа образователно-квалификационна степен „магистър“,   уточниха от Управителният съвет на Съюза, като пожелаха успех на всички кандидати.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.