Учителка от Елена създаде  „усмихнат прозорец”
2

Учителка от Елена създаде „усмихнат прозорец”

Учителка от град Елена създаде „усмихнат прозорец”, съобщават от общинската администрация.

Даниела Кънчева е старши начален учител в най-голямото село в общината, Майско, но освен това е и председател на Клуба на еленските скаути. Преди дни, докато си стояла вкъщи и се чудела с какво да запълни времето, й хрумнало да направи нещо, с което да създаде настроение на съгражданите си и да им вдъхне повече доверие, оптимизъм и положителна енергия в тежките условия на карантината. Без да умува, тя пристъпила към действие, като на прозореца на дома си залепила усмихнато жълто човече, а до него надпис „Усмихни се!” На другата половина на стъклото има втори надпис, който гласи „И това ще мине!”. А под него гордо стои българското знаме в умален размер.

Даниела е убедена, че „усмихнатият прозорец” може да помогне на хората да преодолеят по-добре страха, което е обхванали мнозина. „Усмивката не струва нищо, но ни дава много. Тя окуражава и е светъл лъч. Мисълта, че минавайки покрай къщата и прочитайки посланието хората се усмихват, зарежда с положителни емоции и самата мен. Зная, че не мога отнема грижите и притеснението на хората, но поне за минута мога да стана причина за една тяхна топла усмивка. В крайна сметка животът не свършва с тази епидемия и карантина. Той продължава въпреки всичко и ние сме длъжни да го преминем, незавасимо какво ни е подготвил. А със сигурност с усмивка ще е по-лесно. Надявам се, че ще излезем от тази пандемия по-чисти, зрели и с ясното съзнание, че богатството не е това, което можем да купим, а онова, което сме натрупали в душата си и можем да споделим и с останалите”, категорична е учителката.

Тя споделя още, че децата и са в града и за тях е спокойна, но съпругът и в чужбина, пътува постоянно от държава в държава и това я притеснява. Разказва още, че се гордее с децата от скаутския клуб в град Елена, на който е създател. „Да си скаут е призвание и начин на живот. Моите деца в клуба са дисциплинирани и отговорни не само тук, а и в живота. Те помагат на родителите си вкъщи, в градината и учат пред компютъра. Наред с това, те са и деца на света. Предстои им участие чрез интернет в най-голямото международно скаутско събитие JOTA/JOTI. А на всички хора бих искала да кажа:

„Пазете се! Пазете и останалите! Спазвайте указанията, защото някой, някъде ви обича. Усмихнете се! И това ще мине!”

 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.