Учителите без такси за рехабилитация в бази на НОИ

Учителите без такси за рехабилитация в бази на НОИ

Педагозите, които са членове на Синдиката на „Българските учители“, няма да плащат такса за резервация за рехабилитация в 11 от базите на Националния осигурителен институт. Това ще стане, ако се лекуват по програмата „Профилактика, рехабилитация и отдих“ във филиалите на „Специализирани болници за рехабилитация-Национален комплекс”.

Синдикалните членове няма да плащат 30 лв. такса за резервация в 11-те бази за физикална и рехабилитационна медицина благодарение на сключено споразумени между председателя на СБУ Янка Такева и изпълнителния директор на лечебния комплекс Десислава Николаева.

Филиалите се намират във Велинград, Наречен, Баня (Карловско), Сандански, Кюстендил, Баните (Смолянско), Момин проход, Овча Могила, Хисаря, Вършец и Банкя. Синдикалните членове, които желаят да постъпят за лечение в тях трябва да подадат предварителна информация до централния офис на „Специализирани болници за рехабилитация-Национален комплекс” не по-късно от 40 календарни дни преди избрания от тях период за престой като посочат базата, в която искат да бъдат на рехабилитация.

Споразумението е влязло в сила от 26- март и ще продължи да действа до изчерпване на средствата по програма „Профилактика, рехабилитация и отдих“ на НОИ за 2021-а.

В документа е заложено още СБУ да популяризира сред своите членове дейността и възможностите за профилактика и рехабилитация във филиалите на комплекса.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.