Изграждат училище и детска градина в Манастирски ливади - Запад

Изграждат училище и детска градина в Манастирски ливади - Запад

Министерството на културата и фонд "13 века България" ще прехвърлят на Столичната община техен имот в Манастирски ливади - Запад за изграждане на училище и детска градина. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонт в столично училище.

"На сесията на Столичния общински съвет /СОС/ утре ще се гледа допълнението към моя доклад, с който ще дадем възможност за прехвърлянето на тези имоти на общината", каза Фандъкова. Тя подчерта, че има пълната подкрепа на министъра на културата и специално му благодари за помощта. Кметът обясни, че фондът има свои изисквания за дарението, с които общината ще се съобрази.
Фандъкова припомни, че през миналата година е направен ремонт в 121-во училище в квартала, за да се осигури приемът на първи клас.

"Сега правим ремонт на покрива на училището и довършваме оградата, така че децата на нашия квартал да имат едно добро място за учене", обясни Фандъкова.
По въпроса с детските градини в "Манастирски ливади" и липсата на места там, столичният кмет заяви, че това е бил личен неин приоритет, защото става въпрос за района, в който живее. Кметът каза, че вече са направени разширения на съществуващи детски градини в "Гоце Делчев".
"Поръчала съм да се преустрои един клуб в детска градина, но това за съжаление е недостатъчно", посочи Фавдъкова.

Клубът се намира в "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков". Фандъкова каза, че съжалява, че районната администрация много е забавила процедурата.

"За да съм сигурна, че няма да има от тук нататък други забавяния, взех процедурата при нас, отбеляза Фандъкова. Тя е възложила на колегите си в Столичната община до няколко дни да огледат цялата процедура и през следващата седмица да я обявяват отново.
"Пари за детски градини винаги ще намерим, по-трудно е не самото финансиране, а намирането на терен, проектирането, правенето на процедури, които обикновено се бавят" коментира още Фандъкова.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.