Министерството на културата и фонд "13 века България" ще прехвърлят на Столичната община техен имот в Манастирски ливади - Запад за изграждане на училище и детска градина. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонт в столично училище.

"На сесията на Столичния общински съвет /СОС/ утре ще се гледа допълнението към моя доклад, с който ще дадем възможност за прехвърлянето на тези имоти на общината", каза Фандъкова. Тя подчерта, че има пълната подкрепа на министъра на културата и специално му благодари за помощта. Кметът обясни, че фондът има свои изисквания за дарението, с които общината ще се съобрази.
Фандъкова припомни, че през миналата година е направен ремонт в 121-во училище в квартала, за да се осигури приемът на първи клас.

"Сега правим ремонт на покрива на училището и довършваме оградата, така че децата на нашия квартал да имат едно добро място за учене", обясни Фандъкова.
По въпроса с детските градини в "Манастирски ливади" и липсата на места там, столичният кмет заяви, че това е бил личен неин приоритет, защото става въпрос за района, в който живее. Кметът каза, че вече са направени разширения на съществуващи детски градини в "Гоце Делчев".
"Поръчала съм да се преустрои един клуб в детска градина, но това за съжаление е недостатъчно", посочи Фавдъкова.

Клубът се намира в "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков". Фандъкова каза, че съжалява, че районната администрация много е забавила процедурата.

"За да съм сигурна, че няма да има от тук нататък други забавяния, взех процедурата при нас, отбеляза Фандъкова. Тя е възложила на колегите си в Столичната община до няколко дни да огледат цялата процедура и през следващата седмица да я обявяват отново.
"Пари за детски градини винаги ще намерим, по-трудно е не самото финансиране, а намирането на терен, проектирането, правенето на процедури, които обикновено се бавят" коментира още Фандъкова.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

СЕМ: С оставката на генералния директор на БНР атмосферата ще се нормализира

С оставката на генералния директор на БНР и с процедурата за избор на нов титуляр искрено вярваме, че атмосферата в БНР ще се нормализира. Това каза Розита Еленова от СЕМ по време на заседанието на Комисията за БНР.

Близо 2 млн. лева събрани при 16-ото издание на инициативата

„Българската Коледа“ помогна на 255 деца

Близо 2 млн. лева събрани при 16-ото издание на инициативата

На 255 болни деца е помогнало 16-ото издание на инициативата под егидата на държавния глава на България „Българската Коледа“.

 

300 гимназисти трупат опит при земеделци

300 гимназисти от направленията фермер, техник на селскостопанска техника, агроекология и др. ще посещават стопанства на земеделски производители през първия срок, за да трупат опит при тях. Това ще се случи по съвместната кампания на министерството на земеделието, храните и горите и министерството на образованието и науката „Супер фермер“.