Училищата кандидатстват за „кътове за четене” до 18-ти юни

Училищата кандидатстват за „кътове за четене” до 18-ти юни

Училищата могат да кандидатстват с проекти за финансиране за създаване на библиотечен фонд, обогатяване със съвременна литература на вече съществуващи, изграждане на „кътове за четене”.

Това ще се случи по модула „Библиотеките като образователна среда“ от националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ по националната програма”, за която могат да се подават документи до 18-ти юни.

По нея школата могат да организират и различни инициативи в библиотеки и/или в съвместно с други училища и обществена библиотека. Целта на програмата е насърчаване на четенето, повишаване на грамотността и формиране умения за учене през целия живот.

По модула могат да кандидатстват всички държавни и общински училища, в които се обучават ученици от 1-ви до 12-ти клас. Документите и придружителното писмо до дирекция „Учебници и училищна документация“ се подават в деловодството на МОН. В случаите, в които документите се изпращат по пощата или чрез куриерска фирма, важи съответно датата на пощенското клеймо или датата на изпращане. Училищата кандидатстват с формуляр по образец и приложение, които са достъпни на адрес: http://mon.bg/bg/100817.

Екипът за управление на модула, определен със заповед на министъра на образованието и науката, ще разгледа, оцени, класира проектите в срок от 60 дни след крайната дата за подаване на документите и ще представи на просветния министър предложение за финансиране на класираните училища. Те могат да получат максимум 100 точки. Класирането ще става по низходящ ред, а списъкът с избраните школа ще де публикува на сайта на МОН. Дейностите по одобрите проекти ще започнат началото на следващата учебна година до 30-ти юни 2021 г.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.