Училищата, детските градини и ясли във Варна готови за отваряне

Училищата, детските градини и ясли във Варна готови за отваряне

Общинските училища, детски градини и ясли са в готовност да приемат деца от 4 януари, 2021 г. при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщават от дирекциите „Образование и младежки дейности” и “Здравеопазване" към Община Варна.

В първия работен ден на Новата година присъствените учебни занятия ще бъдат възстановени за децата от 1 до 4 клас включително. Отворени за посещение ще бъдат детските градини и ясли. По данни от директорите на учебните заведения заболеваемостта сред учителите през декември е намаляла, спрямо месеците октомври и ноември.

В предварителното проучване, извършено от всяка детска градина, родителите на над 7 000 деца са заявили, че ще ги пуснат в забавачките още на 4 януари от Новата 2021 г. Родители, които не са подали заявление за посещение, могат да направят това до 12 часа на 31 декември, т.г., уточняват от общината. При направена заявка за посещение, но не изпълнена, те трябва да платят съответния храноден.

За детските ясли желание за връщане на децата от 4 януари 2021 г. са направили родителите на 942 невръстни хлапета. Директорите на учебните заведения са създали необходимата организация за работа, при спазване на всички изисквания на Насоките за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020/2021 година в условията на Covid-19, публикувани на интернет страницата на МОН, както и на Вътрешните правила за работа на всяка образователна институция.

Сградите ще бъдат топли, а мерките за дезинфекция - стриктно спазвани, гарантират от Община Варна.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.