Учениците с онлайн уроци до 21-и декември, малките с часове по 20 минути (ЗАПОВЕД)

Учениците с онлайн уроци до 21-и декември, малките с часове по 20 минути (ЗАПОВЕД)

От понеделник (30-и ноември) до 21-и декември всички учениците ще преминат в дистанционно обучение. Учебните часове на най-малките ученици ще бъдат по 20 минути, а на най-големите – по 40 минути.

„Обучението на учениците, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.“, пише в своята заповед образователният министър Красимир Вълчев.

Всички училища, които успеят да организират онлайн уроците от понеделник, могат да запазят редовното си разписание, но трябва да променят продължителността на часовете. За началния етап, който обхваща учениците от 1 до 4 клас, те не трябва да бъдат повече от 20 минути. Така за хлапетата от 1-ви и 2-ри клас онлайн уроците ще бъдат с 15 минути по-кратки от занятия в клас, за 3-и и 4-и – с 20 минути. Присъствените часове за всички от пети клас нагоре са по 45 минути, но за да не бъдат дълго време пред екраните, за тях също има промени. Онлайн часове за учениците от прогимназиален етап (от 5 до 7 клас) трябва да са до 30 минути. За всички от 8 до 12 клас един онлайн час ще бъде до 40 минути или с 5 минути по-кратък от присъствените.

Вижте тук как ще учат и децата от предучилищните групи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.