0

А нтистрес стая сваля напрежението и негативните емоции от учениците в Строителната гимназия в Сливен. 

Антистрес стая сваля напрежението и негативните емоции от учениците в Строителната гимназия в Сливен. 

Помещението е оборудвано със средства от дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица - Сливен, съобщи Виляна Станилова, педагогически съветник в Професионалната гимназия по строителство и геодезия /СПГСГ/ "Арх. Георги Козаров".
В стаята има изграден боксов кът, два дартса, единият от които е електронен. Те могат да намалят напрежението, стреса, да разтоварят учениците от тежкия ден, от бурните емоции и това да повлияе добре на тяхното общо психично здраве, посочи Станилова, цитирана от БТА. Тя допълни, че ситуацията с COVID-19, обучението от разстояние в електронна среда, което е намалило социалните контакти на учениците, се е отразило негативно на част от тях. Според нея е важно, когато се върнат в училище, да има различни начини, с които да се разтоварят, за да не се чувстват напрегнати и тревожни. По думите й разтоварването влияе и върху учебно-възпитателния процес и това ученикът да бъде пълноценен участник в него.


Според педагогическия съветник интересът към заниманията в антистрес стаята е голям, изработени са правила кой и кога може да я използва. Намеренията на ръководството на училището е да я дооборудват с нови уреди.