Ученици правят мобилни приложения за „Европейска седмица на програмирането“

Ученици правят мобилни приложения за „Европейска седмица на програмирането“

Учениците от цялата страна могат да се включат в работилници за направата на мобилни приложение като част от инициативата „Европейска седмица на програмирането”, която се провежда между 10 и 25 октомври във всички европейски страни.

В школата могат да се организират събития в най-различни направления, с които да се отбелязва важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките. Освен с направата на мобилни приложения, учениците могат да се включат в работилници, свързани с основи на програмирането, визуално/блоково програмиране, разработване на софтуер, забавни дейности по програмиране, дизайн на игри, разширена реалност, интернет на нещата, 3D печат, повишаване на мотивацията и осведомеността или други дейности свързани с дигиталната компетентност.
Всяко училище, което се включи в инициативата, може се регистрира работилниците както събития, които са специално организирани за тази инициатива, така и интересни теми и подходи, реализирани в учебни часове, които са част от задължителната, разширената или допълнителна подготовка, както и часове в извънкласни дейности.

Като част от тази инициатива могат да се канят бивши ученици или родители, които да проведат беседа, демонстрация или семинар по горните теми, с цел да се засили мотивацията на учениците да изучават компютърни науки.
Учители, които преподават учебните предмети компютърно моделиране, информатика и информационни технологии също могат да регистрират свое събитие на сайта или да споделят своя вдъхновяваща история в блога на адрес: http:// blog.codeweek.eu/submit.
Там могат да се представят добри практики по горните теми и от учителите, които преподават други учебни предмети, но използват по интересен начин информационни технологии.
На сайта на инициативата „Европейска седмица на програмирането“ https://codeweek.eu/schools са налични ресурси и онлайн курсове за учители, като участието в някои от тях изисква регистрация и е необходимо да се преценява от училищата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.