Ученици по пижами на  олимпиадата по математика

Малките на чина, големите онлайн

Ученици по пижами на олимпиадата по математика

И ученици по пижами премериха сили на олимпиадата по математика в София в събота.

Много от хлапетата се състезаваха онлайн, като старта беше в 9:00 часа сутринта. Пред „Телеграф“ родители споделиха, че заради ранния час седмокласници са се включили в олимпиадата по пижами. Според заповедта на здравния министър от петък, състезанията провеждат и на място в училищата, ако не могат да се организират от разстояние. В съботния общински кръг, училища в столицата бяха направили организация за безопасното протичане на изпита. В 119 СУ например в стаите на място в училища задачи решаваха четвъртокласниците. Тя бяха разпределени между 11 и 13 ученици, по един на чин.

Съгласно указанията трябваше да пишат със син химикал и да чертаят с молив. Големите също получиха инструкции в Classroom. За преписване се следеше с камери. Времето за олимпиадата беше четири астрономически часа – от 9:00 до 13:00 часа. Общинският кръг на олимпиадата по математика за ученици в София, който трябваше да се проведе през декември се отложи за 16 януари 2021 г.

Всяка писмена работа на олимпиадата се проверява и оценява независимо един от друг от двама проверители. В срок до седем работни дни от състезателния ден комисията за проверка и оценка на писмените работи на учениците от общинския кръг на олимпиадата по математика изготвя протокол с явилите се ученици на общинския кръг на олимпиадата по математика и техните резултати. Тя прави протокол с класираните за областния кръг ученици, съдържащ трите имена и техните резултати.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.