Ученици и българи зад граница проучили онлайн къде и как могат да учат в чужбина

Ученици и българи зад граница проучили онлайн къде и как могат да учат в чужбина

Ученици и българи зад граница проучиха онлайн къде и как могат да учат в чужбина по време на първото виртуално изложение на „ЕДЛАНТА“ Virtual EDLANTA Education Fair (vEEF). Предимството на този формат даде възможност да се включат хора от цяла България и практически от цял свят, сподели експертът Ели Тончева. 

Най-много са били участниците от големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, но е имало и представители от по-малки градове като Добрич, Севлиево, Кърджали, Сливен, Плевен. Най-голям интерес са проявили зрелостниците, на които им предстои да вземат решение къде да продължат образованието си. В онлайн изложението са се включили и ученици от 9-и, 10-и и 11-и клас. Родители също са проучвали информация за следването на децата им. „Имаше участие и на хора от чужбина, които вече живеят там, например от Великобритания, Нидерландия, Швеция, Германия,  Испания, които искаха да получат информация за възможностите да продължат образованието си в страната, в която вече се намират.“, допълни г-жаТончева.

Посетителите на онлайн изложението имаха достъп до виртуални щандове, разходка в кампусите на университетите, разговори в реално време с лектори, студенти, безплатни консултации, богата програма с презентации, както и полезни материали, които ще бъдат достъпни до 9-и ноември. Средно по 50 души са посетили щандовете на всеки един от 21-те университета от чужбина. „Най-посетени щандове бяха тези на Япония. Тази година в изложението участваха два японски университета, единият от които - за първи път. Засилен интерес имаше и към университетите от Германия, Нидерландия и Дания. Доста посещавани бяха и щандовете на „ЕДЛАНТА “, където консултантите ни даваха изчерпателна информация по всички въпроси, свързани с образованието в чужбина, например изискванията за прием, възможностите за финансиране – стипендии, заеми, животът в конкретна държава, възможностите за работа. Кандидатите се интересуваха и как ще протече обучението в контекста на COVID-19“, сподели Ели Тончева.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.