Учени, учители и ученици обсъждаха промяна в обучението по физика

Учени, учители и ученици обсъждаха промяна в обучението по физика

Над 70 представители на академичната общност, учители и ученици, както и на неправителствения сектор, се включиха в работата на 49-та национална конференция, свързана с обучението по физика. Тази годината темата на форума беше: „Физиката в STEM образованието в средните и във висшите училища“.

Пленарните и секционни доклади бяха посветени основно на необходимостта от промени при въвеждането на STEM образованието. Това са образователна среда и технологии, учебно съдържание, методи на преподаване и организация и управление на учебните процеси.

В рамките конференцията със съдействието на фондация „Еврика“ се проведе и традиционната младежка научна сесия за ученици и студенти на тема „Природните науки и технологиите“. Представени бяха компютърни презентации, интернет страници, идеи за компютърна анимация, разработки на демонстрации с разработени теми по избор, показващи ролята на природните науки за развитието на технологиите. В рамките на форума бяха проведени национален конкурс за есе (за ученици и студенти) на тема „Големите открития във физиката на ХХ век“ и фотоконкурс (за студенти) на тема „Светлина“, посветен на Международния ден на светлината – 16 май.

Форумът, който се проведе във Видин, бе организиран от Съюза на физиците в България и Министерството на образованието и науката.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.