0

У чените от Оксфорд, въз основа на добре познатата еволюционна теория, са направили предположение за възможната визия на представителите на извънземни цивилизации и тяхното поведение.

Учените от Оксфорд, въз основа на добре познатата еволюционна теория, са направили предположение за възможната визия на представителите на извънземни цивилизации и тяхното поведение.

Според изследователите, извънземните могат да имат хуманоиден облик благодарение на процес, например като естествения подбор. Теорията им се основава на аргумента, че най-силната форма на живот оцелява, съобщава изданието International Journal of Astrobiology, цитирано от "Блиц". 

Един от авторите на изследването в Оксфорд, Сам Ливайн, е разказал, че учените в своето изследване разчитат на алтернативен подход към хипотетичната астробиология. С други думи, те прилагат еволюционна теория, за да моделират живота в извънземни условия.

Експертът нарича това много полезен подход, тъй като подобни модели могат да се прилагат и за силициеви форми на живот, които нямат ДНК или дишат азот.

Благодарение на теорията за извънземен естествен отбор, изследователите са създали модел за извънземна еволюция и са изследвали възможността за сложни форми на живот на далечни екзопланети.

В резултат на изследването учените са стигнали до заключението, че извънземните форми на живот, както и земните, ще оцелеят няколко основни периода и в крайна сметка ще придобият човешки вид.