Участниците в онлайн залагания влизат в сървъри на НАП

Участниците в онлайн залагания влизат в сървъри на НАП

Наредба за условията и реда за регистрация и идентификация на участниците, съхраняването на данни за организираните онлайн залагания на територията на Република България и за подаване на информация за хазартните игри към сървър на Националната агенция за приходите (НАП) прие Министерският съвет със свое постановление. Това съобщиха от правителствената пресслужба. 

Направените промени са вследствие на решението НАП да поеме функциите на регулатор на хазартните игри и свързаните с тях дейности,  а също и с правомощията на регулаторния орган относно надзора по изпълнението на условията и правилата за различните видове хазартни игри.

С наредбата се въвеждат изисквания за регистрация и идентификация на играчите в централната компютърна система на организаторите на онлайн хазартни игри. Определят се и правилата за автоматизирано подаване на информация и онлайн регистрация на всяка трансакция в сървър на НАП за лотарийните хазартни игри, залаганията върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, залагания върху случайни събития, такива, свързани с познаване на факти, или провежданите в мрежата. Новости има и при  условията за съхраняването на всички данни, свързани с предлагането на онлайн хазартни услуги на територията на Република България. Осигурен е дистанционен достъп на контролните органи на НАП и на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.