С усмивка на лицето при вида на множеството медии, отишли да отразят мярката му за неотклонение, влезе в апелативния съд в Пловдив бившият рейнждър Светослав Каменов. Той е обвинен в умишленото убийство на редник Десислава Стоянова от 61-ва Стрямска бригада в Карлово, за което го грози затвор от 10 до 20 години. До залавянето на Каменов се стигнало, след като майка му подала сигнал в полицията за липсата му. Но нито тя, нито някой друг в началото на декември е подозирал, че Светослав е убил човек.

Възрастната жена просто се била притеснила, че синът й липсвал от няколко дни и поискала полицията да го намери. Това стана ясно в апелативния съд в Пловдив, където прокурор Ясенка Шигарминова разказа хронологията на случилото се. 

Бившият военен и участник в три мисии в Ирак и Афганистан липсвал от 30 ноември вечерта, когато извършил бруталното убийство. „Не знам какво ми стана. Нещо ми прищрака и я хванах за врата. Чу се пукане и потече кръв”, разказвал след залавянето си Каменов. Основният мотив за престъплението е финансовият. По-рано редник Стоянова дала колата си на Каменов за ремонт. Вместо това той хвърлил возилото за скрап. Оттам му обещали 315 лева, но не му ги дали, защото нямал документи за колата. На 30 ноември вечерта Десислава Стоянова излязла от дома си в Карлово и отишла в Сопот само със своите документи и тези на колата си в джоба. Тя явно смятала, че като покаже талона на автомобила си, от автоморгата ще й го върнат и ще се прибере с него до Карлово. Вместо това, вратът й бил прекършен, а убиецът изгорил всичките й документи.

По информация на Агенция Монитор редник Стоянова се била изказала подигравателно, с насмешка, за един от офицерите в 61-ва Стрямска бригада, където навремето е служел и самият Каменов. Това довело до яда му и той се нахвърлил върху 40-годишната жена. След като скършил врата й, наврял трупа в ниша под дивана и го заковал с две видии да не може да се отваря. Същата вечер тръгнал към София при бивша приятелка. Скарали се и Каменов две нощи спал по улици и градинки, след което поел към Благоевград. Пресякъл „зелената граница” с Гърция, но след няколко дни се върнал обратно у нас. Обадил се на бившата си жена и й казал:”Направих нещо лошо”, като поискал тя да го свърже с брат й полицай в Мездра. Пред него и колегите му на 7 декември Светослав Каменов признал за убийството и къде е скрил трупът. Ден по-късно тялото на Десислава Стоянова било намерено на посоченото от него място и Светослав се сдобил с обвинение от прокуратурата. След което се възползвал от правото си да не дава обяснения пред разследващите.

Въпреки това на излизане от Апелативния съд в Пловдив Каменов не се въздържа и отговори с въпрос на питанията на журналисти: „Кое нещо? Кой го каза? За кое нещо трябва да съжалявам?!”.

Междувременно стана ясно, че погребението на редник Стоянова е било на 18 декември в Карлово. Младата жена била изпратена с всички военни почести и в затворен ковчег. Апелативният съд остави за постоянно в ареста Каменов, което определение е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Деца и полицаи с флашмоб срещу тормоза в училище

Деца, психолози и полицаи от Пловдив се включиха с флашмоб срещу насилието в училище. Така те отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училищата, съобщиха от полицията в Пловдив.

Вторите проби потвърждават замърсяване на река Юговска с цианиди

Силно завишени стойности на свободни цианиди показва анализът на водните проби, взети от незаконната тръба на утаителя към хвостохранилището - Лъки 2, съобщиха от областната управа в Пловдив. Данните от вторите проби показват, че водите на река Юговска са замърсени с 12 милиграма на литър при норма на отпадъчни води 0,1 милиграма/л.