Търсят пари за финансиране на ВиК проекти в Сапарева баня

Търсят пари за финансиране на ВиК проекти в Сапарева баня

Възможностите за финансиране на ВиК проекти, включително със средства от европейските фондове, обсъдиха министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова с кмета на община Сапарева Баня Калин Гелев, председателя на Общинския съвет Васил Маргин и управителя на „ВиК - Паничище“ ЕООД Петър Василев   

В разговора участваха също заместник-министър Валентин Граматиков, областният управител на Кюстендил Александър Пандурски и експерти от министерството.

На срещата бяха коментирани качеството и цената на ВиК услугите, предоставяни на жителите на Сапарева баня. Обсъдени бяха въпросът с липсата на напълно завършена канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води в населеното място. Обсъдени бяха условията за финансиране на обекти за реконструкция и доизграждане на ВиК мрежа и пречиствателни станции със средства от фондовете на ЕС. Дискутирани бяха евентуални санкции от ЕС за области в България без пречиствателна станция.

Търсим решения за проблемите на всички български граждани. Имаме шанс да получим сериозно европейско финансиране, за да модернизираме ВиК мрежата в област Кюстендил. Ако пропуснем тази възможност, ще е заради липса на далновидност на всички нас, които сме тук, каза министър Комитова.

Председателят на Общинския съвет на Сапарева баня отправи покана към министър Комитова и екипа на министерството да разяснят дискутираните въпроси и на среща в общината.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.