Национален ученически конкурс „Имам бизнес идея! ще бъде организиран от областния информационен център-Варна, заедно с мрежата центрове в страната и Дирекция „Централно координационно звено“ в Министерски съвет организират “ Той е част от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“ 2019 г.

В конкурса могат да участват ученици от 14 до 18 години, като за целта трябва да заснемат видеоклип с дължина не повече от 2 минути и големина 25 МВ, в който обясняват своята бизнес идея, обясняват организаторите.

Всички клипове ще се изпращат директно към създадената за целите на конкурса страница във facebook https://www.facebook.com/konkursbiznesvarna, като съобщение в messenger. Всеки видеоклип трябва да бъде придружен от попълнена декларация за участие. Клипове, които не са придружени от декларация, няма да бъдат публикувани.

Участниците задължително трябва да посочат трите си имена, имейл, клас, училище, град, телефон за връзка. Всеки от тях има право да се включи в онлайн конкурса само с един клип. Допуска се автори на един клип да бъдат двама или повече участници. Видеоклипът не трябва да рекламира продукт или услуга по какъвто и да е било начин, да съдържа обидни послания от всякакво естество или да отправя политически послания.

Класирането на получените идеи ще бъде направено след гласуване от страна на facebook-потребителите. Събралите най-много гласове 10 бизнес идеи ще получат награди - тонколонки, аудио слушалки и ваучери за „Escape room“, а двамата финалисти ще посетят София Тех Парк на 1 юни.

На официална церемония те ще се срещнат с официални лица и предприемачи, които вече успешно са реализирали бизнес идеите си. Конкурсът стартира на 15 април 2019 г. Видеоклиповете с бизнес идеи на младежи ще се събират до 12 май. На 13 май започва гласуването на вече публикуваните материали, което ще продължи до 23 май.

След окончателното преброяване на гласовете, се обявяват 10-те финалисти, от които и двамата победители. Резултатите ще бъдат публикувани във facebook на страницата на събитието „Имам бизнес идея!“, както и в Единния информационен портал за Структурните фондове на ЕС в Р. България www.eufunds.bg.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

При засилен контрол, неправилното паркиране намалява, но недостатъчно

Има чувствително намаление в броя на констатираните и санкционирани случаи за неправилно паркиране във Варна. През миналата 2019 г. са регистрирани малко над 33 000 нарушения, което е с около 6 000 по-малко в сравнение с предходната 2018 г. Това разкри в предаването „Зала Пленарна” на Дарик-Варна зам.-кметът по сигурността и опазване на обществения ред Тодор Иванов.

Над 1300 заявления в системата за прием в детските ясли във Варна

1 329 заявления са регистрирани към настоящия момент в системата за прием в детските ясли, съобщават от дирекция „Здравеопазване" към Община Варна. Системата е активна от 10 януари, а родителите могат да кандидатстват за прием на детето си във всички детски ясли на територията на община Варна, без значение от района на местоживеене.