0

К онкурс за възлагане управлението на „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска” ЕООД във Велинград е обявен със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Конкурс за възлагане управлението на „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска” ЕООД във Велинград е обявен със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

От кандидатите се изисква да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.

Те трябва да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност, а също така да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.Освен стандартният набор от документи, кандидатите трябва да представят и отделен плик с писмена разработка «Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период».

След конкурса по документи предстои и събеседване с кандидатите, като от  тях се очаква да говорят по теми, свързани със спецификите на лечебното заведение и най-вече методите за подобряването на финансовата му стабилност.