Търсим пари за още 3 язовира

Търсим пари за още 3 язовира

Финансирането трябва да бъде осигурено в следващите 7-8 години

В следващите 7-8 години за няколко ключови язовира в страна трябва да се осигури финансиране, заради задълбочаване на проблема с недостига на питейна вода. Сред тях са язовирите "Нейковци", "Кюстендил", "Черни Осъм". Това каза на парламентарния контрол днес строителният министър Николай Нанков.

„За язовир "Нейковци" има изготвен технически проект, внесен през май в министерството и приет от техническия експертен съвет в началото на юли. Строителството на обекта, пречиствателната станция за питейни води и прилежащата към съоръжението инфраструктура отпадна през 2014 г. от споразумението със Световната банка за финансиране по различни причини, сред които и забавяне на процедури. При осигуряване на бъдещо финансиране от СБ за следващ период, за което има индикации, Министерството ще разполага с техническата документация за издаване на разрешението за строеж и за изготвяне на тръжни документи за провеждане на обществена поръчка за избор на строител“, уточни министърът.

В отговор на друг депутатски въпрос Николай Нанков каза, че с решение на правителството от 2017 г. Агенцията "Пътна инфраструктура" има ангажимент към поддържане на 2959 километра републикански пътища, основно от TNT-мрежата, от различни класове, за улесняване на военната мобилност. От тях магистралите са 882 километра.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.