Търновските болници с още 40 легла за коронавирус

Търновските болници с още 40 легла за коронавирус

Две общински болници и частната Клиника по кардиология във Велико Търново осигуряват 40 допълнителни легла за пациенти с COVID-19 нуждаещи се от хоспитализация.

В Комплексен онкологичен център и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ са разкрити 34 места. Още 6 легла е осигурила Специализираната болница за активно лечение по кардиология. При допълнителна необходимост и трите здравни заведения имат готовност за осигуряване на още болнични легла.

Община Велико Търново припомня, че ограничаването на предаването на коронавируса зависи и от съвестното поведение на хората в обществото. Това включва спазване на въведените противоепидемични мерки – стриктна лична хигиена, носене на маски и покриващи носа и устата средства на обществени места на закрито, градски транспорт, както и на открито, когато не може да се осигури разстояние между хората над 1,5 метра. Препоръчва се ограничаване на социалните контакти, когато не са наложителни.

Разширени са услугите в подкрепа на хора от уязвимите групи – възрастни, с хронични заболявания, самотноживеещи и лица в задължителна домашна изолация. Община Велико Търново предлага за тях безплатни услуги - закупуване на стоки от първа необходимост, заплащане на битови сметки, като средствата за храните, лекарствата и сметките ги осигуряват потребителите. Всеки желаещ следва да заяви поръчките си в общинския колцентър на телефони 0883247410, 0883247411, 0883247412 и на 062/619220 всеки ден (работен и почивен) от 8,30 до 18,00 ч.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.