Тържествено откриване на новата учебна година само за 1,5 и 8 класове в Пазарджишко

Тържествено откриване на новата учебна година само за 1,5 и 8 класове в Пазарджишко

Предвижда се тържествено откриване на новата учебна година на 15 септември да има само за 1,5 и 7 класове в училищата в Пазарджишко. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова по време на заседанието на Областния кризисен щаб, проведено при областния управител Стефан Мирев.

Другите паралелки също ще се съберат, но ще бъдат изолирани от останалите. Има готовност за превключване и в режим на дистанционно образование, ако това се налага. Училищата имат маски и шлемове за децата и педагогическите екипи, подчерта образователната шефка и допълни, че са изготвени  насоки за работа, с които са запознати всички директори на училища в областта, към днешна дата всички училища са в готовност да посрещнат децата на 15 септември.

Средата в учебните сгради се подготвя за изпълнение на стратегията за не взаимодействие между паралелките, по отношение на личните предпазни средства – няма да са задължителни в клас, а само в коридори, санитарни помещения и общи части.

Учителите също няма да носят маска в класната стая. Ако има заболял учител или ученик от коронавирус, училищата може и да преминат на обучение в електронна среда. Предстоят и родителски срещи – на живо и онлайн, за да бъдат запознати родителите със спецификите на тази учебна година. Във всяко училище ще има обособено помещение за децата, в случай, че проявяват симптоматика на грип или коронавирус.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.