Търговският регистър спира през уикенда

Търговският регистър спира през уикенда

Търговският регистър ще спре през идния уикенд заради обновяване на системите, предупредиха от Агенцията по вписванията.

Мярката е във връзка с изпълнението на проект за надграждане на Имотния регистър (ИР) и Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ), по Оперативна програма "Добро управление", предстои обновяване на информационните системи на двата регистъра, което надграждане цели съществена промяна и осъвременяване на приложния софтуер.

От Агенцията уточняват, че обновяването обхваща както вътрешната част на двете информационни системи, така и изграждане на нов портал за заявяване на електронни услуги, който ще бъде общ за ИР и ТРРЮЛНЦ. Дейностите ще засегнат всички потребители, както вътрешни– служители на Агенция по вписванията, така и външните потребители на услугите предоставяни от регистрите.

В резултат ще бъде създадена изцяло нова платформата за предоставяне на електронни услуги, с цел повишаване качеството и  достигане до високи нива на сигурност и защита.

Новият портал ще бъде презентиран на два етапа. Първо ще се състои публикуване с единствена активна опция за извършване на справки и регистриране на потребителски профили. А след това – публикуване на пълната му функционалност и спиране на сега действащите – www.brra.bg и www.icadastre.bg.

До публикуване на пълната функционалност на новия портал, потребителите ще могат да заявяват електронни услуги единствено чрез сега действащите интернет страници  – www.brra.bg и www.icadastre.bg.

За реализирането на първия етап, ще започнат подготвителни действия, за извършването на които в периода от 20:00 ч. на 06 март 2020 г. (петък) до 24:00 ч. на 08 март 2020 г. (неделя), няма да бъдат достъпни електронните услуги, предоставяни от Търговски регистър и регистър на ЮЛНЦ.

Агенция по вписванията ще уведомени допълнително потребителите на електронните услуги за оставащите дейности и окончателното реализиране  на етапите по презентиране на новия портал.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.