Търговският дефицит на САЩ се понижи с 3,9 млрд. долара през ноември, спрямо октомври и се понижи до ниво от 43,1 млрд. долара. Това се сочи прессъобщение на Бюрото за икономически анализ на търговското министерство на щатите, цитирано от „Ройтерс“.

Анкета на медията сред бизнеса сочи, че очакванията са били външнотърговският баланс на САЩ да е „на червено“ за единадесетия месец на годината с 43,8 милиарда.

В търговията със стоки дефицитът на щатите през по-миналия месец бе 63,9 млрд. долара, са същия месец обаче якните отчитат активно при сделките с услуги с чужди страни от 20,8 милиарда.

За предпоследния месец на миналата година американците са реализирар износ на стоки и услуги за 208,6 млрд. долара или с 1,4 милиарда повече от октомври. Вносът за ноември е бил за 251,7 млрд. долара, като е отчетено намаление на месечна база с 2,5 милиарда.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Ползваме е-услугите на НАП само с нови операционни системи и браузери

От утре, 17 февруари, всички електронни услуги, предоставяни от НАП ще бъдат достъпни единствено чрез използването на протокол TLSv1.2., с цел гарантиране сигурността на обменяните данни, съобщиха от НАП.

40 000 души с Windows XP без е-услуги на НАП

Достъпът на около 40 000 граждани до електронните услуги на НАП може да бъде прекъснат само след дни. Това ще стане заради мерките за сигурност, които приходната агенция предприе, при прехвърляне на данни между сървърите й и потребителите.