Търговският дефицит на САЩ се понижи с 3,9 млрд. долара през ноември, спрямо октомври и се понижи до ниво от 43,1 млрд. долара. Това се сочи прессъобщение на Бюрото за икономически анализ на търговското министерство на щатите, цитирано от „Ройтерс“.

Анкета на медията сред бизнеса сочи, че очакванията са били външнотърговският баланс на САЩ да е „на червено“ за единадесетия месец на годината с 43,8 милиарда.

В търговията със стоки дефицитът на щатите през по-миналия месец бе 63,9 млрд. долара, са същия месец обаче якните отчитат активно при сделките с услуги с чужди страни от 20,8 милиарда.

За предпоследния месец на миналата година американците са реализирар износ на стоки и услуги за 208,6 млрд. долара или с 1,4 милиарда повече от октомври. Вносът за ноември е бил за 251,7 млрд. долара, като е отчетено намаление на месечна база с 2,5 милиарда.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

БНБ пласира 5-годишни съкровищни облигации за 200 млн. лв.

Българската народна банка проведе аукцион за продажба на част от емисия № BG 20 300 20 114/15.01.2020 г. (пет годишни лихвоносни съкровищни облигации) с падеж 15.01.2025 г., при условия, определени от МФ, съобщиха от централната банка на страната. Министерството на финансите предложи за продажба съкровищни облигации от горецитираната емисия в размер на 200 000 000 лв. и лихвен процент 0.01% годишно. Датата на плащане за одобреното количество е 8 април 2020 г.

Готвят нови промени по схемата „60 на 40” (ОБНОВЕНА)

Схемата "60 на 40" ще претърпи допълнителна оптимизация, която ще даде достатъчна възможност на тези работодатели, запазили отчасти своята дейност, да бъдат подпомогнати, обяви в пленарната зала финансовият министър Владислав Горанов.

Кой ще може да се възползва от банковата ваканция

Търговските банки са готови с предложенията си за мораториума върху плащането на кредитите. Предстои БНБ да одобри условията и мярката да започне да се прилага до дни, обяви в студиото на Нова телевизия председателят на Асоциацията на банките Петър Андронов.