Търговците на горива декларират онлайн покупната си цена

Търговците на горива декларират онлайн покупната си цена

Търговците на горива вече могат да подават по електронен път данни за покупната цена на горивата, които са продали през месеца. Това ще става с нова електронна услуга на Националната агенция по приходите (НАП), съобщиха от ведомството.

Услугата „Подаване на информация за покупната цена на горивата, реализирани за календарния месец“ е достъпна в портала за електронни услуги на приходната агенция.

За достъп до нея всек търговец трябва да разполага с квалифициран електронен подпис (КЕП),с който да подаде заявление за използването на нововъведението.

В случай, че данните ще се подават от упълномощено лице, е необходимо да се подаде „Заявление за ползване на електронни услуги с КЕП на упълномощено лице“, с пълен или частичен достъп.

Срокът за подаване на данни за реализираното количество гориво в НАП е до 20 май 2020 г.
От НАП напомнят, че покупната цена на горивото е средномесечната цена на придобиване без акциз и без данък върху добавената стойност на всеки вид гориво по код от Комбинираната номенклатура.

Цената е за един литър (за метан - за един килограм) и се посочва в левове с точност до втория знак след десетичната запетая. Търговците на горива, които вече са подали данни за месец март по стария ред, не следва да ги подават отново през електронната услуга.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.