От 1 март: Търг ще решава спор за паркомясто в Пловдив

От 1 март: Търг ще решава спор за паркомясто в Пловдив

От 1 март в Пловдив влизат в сила нови правила за определяне на паркоместата за граждани. Разпределянето и ползването на общинско паркомясто от гражданите ще се извършва по нова наредба, утвърдена днес от Общинския съвет, съобщиха от пресцентъра на общината.

Според нея кметът на съответния район ще издава заповед за сформиране на комисия, която да оцени желаещите участници и да посочи ползвателите. При повече от един кандидат за едно общинско паркомясто таксата за ползване ще се определя чрез провеждане на публичен конкурс. В случаите, когато комисията е оценила двама и повече участници по един и същи начин, допълнително се провежда явно наддаване между тях, а не както досега - чрез жребий, предаде БТА.

Разрешението за ползване се издава от районните кметове за срок до 5 /пет/ години, като за едно жилище се полага едно място за местодомуване на автомобил. Месечната такса не може да е по-ниска от минималния размер, определен от Наредбата за администриране на местните такси и услуги, а именно 20 лева.

Издадените вече разрешения за ползване продължават на действат до изтичане на техния срок, допълват още от общината.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.