Тютюнопроизводители получават 72 млн. лв. за Кампания 2020

Тютюнопроизводители получават 72 млн. лв. за Кампания 2020

Финансиране в размер до 72 млн. лева по схемата за преходна национална помощ за тютюн за Кампания 2020 г. утвърди на свое заседание УС на Държавен фонд „Земеделие“. Право на подпомагане имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през поне една от годините, включени в референтния период 2007 – 2009 г. Продукцията им трябва да е изкупена по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия (ЗТТИ), съобщиха от разплащателната агенция.

Допустими за участие в схемата са тютюнопроизводителите, които продължават да извършват земеделска дейност. Те трябва да са регистрирани като земеделски стопани или да са вписани в базата данни на производителите на тютюн. Друго условие, което им дава основание да получат субсидии по схемата, е да са собственици на животно, животновъден обект или пчелно семейство, регистрирани в системата на БАБХ. Очаква се сумите да бъдат изплатени в периода 10 - 20 февруари 2021 г.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.