Туроператори отново  кандидатстват за помощ по чартърната програма

Туроператори отново кандидатстват за помощ по чартърната програма

Стартира третата фаза на държавната помощ за туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до България с цел туризъм от 24.07.2020г., която ще обхваща  полетите от 01.06.2021 г.  до 30.11.2021 г. Това съобщиха от Министерството на туризма. 

Третата фаза ще  бъде с увеличен таван на държавната помощ до 1,8 млн. евро, съгласно петото изменение на Временната рамка на Европейската комисия за държавни помощи. В нея са предвидени и облекчени условия за кандидатстване. То ще се извършва изцяло по електронен път - чрез заявление в системата СУНИ, включена е възможността за въздушни превозвачи с оперативен лиценз за изпълнение на чартърни и редовни полети до България с цел туризъм за полети с капацитет от не по-малко от 100 места.

Припомняме, че за помощ по тази схема вече могат да кандидатстват и микро- или малки предприятия, които към 31 декември 2019 г. вече са били в затруднено положение. Задължително условие е те да не са изпаднали в несъстоятелност и да не са получили помощ за оздравяване  или помощ за преструктуриране

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.