Туроператори и турагенти получиха още над 2.2 млн.лв.

Туроператори и турагенти получиха още над 2.2 млн.лв.

Министерството на туризма изплати още 2 251 534, 71 лв. на туроператори и туристически агенти за компенсиране на потребителите за неосъществени пътувания в периода 01.03 - 31.12.2020 г. Финансова помощ получиха 25 предприятия, съобщиха от туристическото ведомство. 

По схемата за държавна помощ са финансирани общо 597 предприятия и са изплатени безвъзмездни средства на обща стойност 34 508 528, 37 лв. 

Припомняме, че размерът на еднократно предоставяните безвъзмездни средства е 4 на сто от оборота без ДДС през 2019 г. оповестен във финансовия отчет съгласно Закона за счетоводството. Помощта е с цел компенсиране на загуби на туроператорите и туристическите агенти, като трябва да се използва приоритетно за възстановяване на суми на пътници, чиито пакети са анулирани поради COVID-19 за посочения период. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.