0

К арта на Варна, която се разпространява безплатно на английски език показва интересни места в града, за които няма официална информация, включително циганския пазар и улиците, на които се предлага платена любов.

Карта на Варна, която се разпространява безплатно на английски език показва интересни места в града, за които няма официална информация, включително циганския пазар и улиците, на които се предлага платена любов.

Картата представя всички емблематични места в града със способа на карикатурата, като запазва автентичност им. Много от нарисуваните места предизвикват смях у хората, след като ги разпознаят. Това е една от целите на двамата варненци, които намират досегашните карти на Варна за скучни и еднообразни, посочва безплатното издание „Ти си Варна”, което разпространява картата, цитирано от novavarna.net.

Картата е изцяло на английски език, за да е достъпна за чужденците, които понякога се лутат по варненските улици, без да знаят какво ги очаква зад ъгъла. Гърбът на картата съдържа полезна и практична информация за жителите и гостите на града, представена отново по забавен начин, чрез езика на карикатурата, разказват създателите на проекта Varna Mapia Боян Любенов и Георги Митев.

Всеки един от обектите на картата е ръчно рисуван от талантливия Георги, който е обърнал специално внимание на детайлите и на онези отличителни белези, които правят мястото запомнящо се.

Сред тях са споменатият вече цигански пазар и улиците за платената любов. Идеята на двамата автори е да направят още подобни карти в този стил и за други градове и курорти по българското Черноморие.