0

А социация Български трюфел се бори отдавна добитите в България гъби да се продават на световния пазар като български. Швейцарците не допускат, че ядат извадени от лесовете край Балчик, защото си ги купуват от италианци.

Асоциация Български трюфел се бори отдавна добитите в България гъби да се продават на световния пазар като български. Швейцарците не допускат, че ядат извадени от лесовете край Балчик, защото си ги купуват от италианци.

Те пък никога няма да признаят произхода на стоката, която продават и от която печелят луди пари. Припомняме, че около 6 000 евро вървеше 1 кг бял трюфел преди две години.

В момента Димитров развива култивиран трюфел в района на Балчик. Той каза, че идеята е да започнат да предлагат лов на трюфели като туристическа услуга. Те сами си ще си ги търсят и след това ще ги приготвяме заедно. Обичайно гъбата се настъргва върху пържола, а най-скъпият деликатес е яйца с бял трюфел. В Италия, а вече и в България се приготвят със сирене и вложени в различни колбаси или зехтин.