Приходите от туризъм в Турция са се увеличили с 30,1% през второто тримесечие на годината спрямо същия период на 2017 г., предаде Анадолската агенция, като се позовава на данни на Турския статистически институт (Тюркстат). В периода от април до юни 2018 г. приходите от туризъм в Турция са възлезли на над 7 млрд. и 44 млн. долара.

84,7% от приходите са получени от чуждестранни туристи, а 15,3% от турски граждани, живеещи в чужбина.

Както „Монитор“ съобщи, хотелиерите в най-големия турски курорт Анталия през юни са заработили само от руските туристи около 24,15 млн. евро. Югоизточната ни съседка планира Турция след 5 години рязко да увеличи броят на разточителните туристи, които оставят по време на лятната си почивка в страната не по-малко от 1000 долара. Руснаците засега не попадат в тази категория, отчитат от АТОР. Те обикновено правят резервации за ол инклузив и средните им разходи за почивката се изчисляват на около 458 долара. Средно за чужд турист, дошъл на отдих в Турция сумата е 630 долара.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

София расте, но харчи същата вода

Софийският водопровод е проектиран за 530 литра на ден на човек, но за 24 часа всеки столичанин изразходва средно по 120 литра, отчитат от „Софийска вода“. Причината са все по-ефективните уреди в домовете и по-малкото работещи индустриални предприятия в столицата, смята концесионерът.

"Вила Ямбол" вдигна най-големия празник на виното у нас

Златна изненада поднесе на „Празника на виното“ в Ямбол организаторът на проявата - „Вила Ямбол“. Отличната реколта от вина, които гостите имаха възможност да опитат, са носители на множество златни медали от световни конкурси. Наред с това, ямболии споделиха радостта от успешното начало на годината за лозаро-винарския бранш и с отличната селекция Kabile Reserve, която включва три едносортови червени вина – мерло, сира и каберне совиньон.

Паста от черен трюфел и родопски хляб с квас – любими на посетителите в Панаира

Екзотична паста от черен трюфел и родопски хляб с квас са сред избора на посетителите на панаирните изложби „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“. Българите предпочитат традиционните храни и напитки, но не отказват и да експериментират с вкуса. Това показва конкурсът „Изборът на потребителя“ тази година. В него се състезаваха 119 продукта, които са били оценени от близо 3000 посетители.